Τελευταίες Ανακοινώσεις
{"effect":"fade","fontstyle":"normal","autoplay":"true","timer":"5000"}

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η Βικιπαίδεια ως εκπαιδευτικό εργαλείο στα ΙΕΚ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σας προσκαλούμε στο σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει το Δ.ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Βικιπαίδεια με θέμα: «Η Βικιπαίδεια ως εκπαιδευτικό εργαλείο στα ΙΕΚ» την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:30 με 20:30. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο που βρίσκεται στο χώρο του ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου οδός Παπάγου 23 & Καλλιθέας (είσοδος από Καλλιθέας).

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο εκπαιδευτής του ΙΕΚ Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών και ο Μάνος Κεφαλάς, ιδρυτής του Σχολείου Βικιπαίδειας στην Καισαριανή. Το σεμινάριο θεωρείται πολύ σημαντικό για όλους τους εκπαιδευτές των ΙΕΚ, (αλλά και για κάθε εκπαιδευτικό), καθώς η μέθοδος αυτή μπορεί να αποτελέσει πολύ βοηθητικό εργαλείο για τη διδασκαλία και την εξέταση των θεωρητικών μαθημάτων στο πλαίσιο της ανάθεσης εργασιών στους καταρτιζόμενους, σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας των ΙΕΚ. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο μαθήματος κατά τον οποίον οι εκπαιδευόμενοι αναλαμβάνουν υπό τη μορφή εργασιών τη δημιουργία εξειδικευμένων λημμάτων στη Βικιπαίδεια, πάνω στη θεματική περιοχή του εκάστοτε μαθήματος. Το σεμινάριο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Η Βικιπαίδεια στην εκπαίδευση».

Ειδικότερα,

Ο Ιωάννης Πρωτονοτάριος θα παρουσιάσει:

– τη γενική ιδέα και πώς μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ειδικότητα

– τα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή αυτής της ιδέας στην πράξη

– τα οφέλη από τη χρήση αυτής της μεθόδου (η εργασία συνεπάγεται μελέτη σε βάθος και καλύτερη μάθηση, το μάθημα το αυτοδιαχειρίζονται οι σπουδαστές, γίνεται διερεύνηση και έρευνα πηγών, η μάθηση προκύπτει από αυτοδιδασκαλία των σπουδαστών, οι σπουδαστές ικανοποιούνται που παράγουν κάτι ουσιαστικό που παραμένει ως χρησιμοποιούμενη αξία από όλους, γίνεται ευρύτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο κ.ά. αλλά και καλλιεργείται η συνεργατικότητα με παραδειγματισμό από τη βοήθεια της κοινότητας της Βικιπαίδειας προς τον εκπαιδευτή και τους συμμετέχοντες)

Ο Μάνος Κεφαλάς θα αναλύσει θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Βικιπαίδειας σε επίπεδο κοινότητας και της ψυχικής διάστασης ενός τέτοιου συνεργατικού εγχειρήματος και πώς αυτό συνδυάζεται με τις θεμελιώδεις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Υποστήριξη προς τους εκπαιδευτές:

– Θα δοθεί ένας σκελετός μαθήματος με αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα εφαρμόσουν πρακτικά το πρόγραμμα και πώς θα το προσαρμόσουν στις ανάγκες τους

–  Πλήρες εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην επεξεργασία της Βικιπαίδειας

–  Συνεχής υποστήριξη από την κοινότητα της Βικιπαίδειας και κάθε εκπαιδευτή που θα αποφασίσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα θα τον αναλάβει ένας «πρεσβευτής» της Βικιπαίδειας, δηλαδή ένας έμπειρος βικιπαιδιστής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε οποιονδήποτε εκπαιδευτή ΙΕΚ ανεξαρτήτως του ΙΕΚ εργασίας του, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο εκπαιδευτικό που επιθυμεί και ενδιαφέρεται για να ενημερωθεί για την μέθοδο της Βικιπαίδειας.

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής εκ των προτέρων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Από τη Δ/νση του Δ.ΙΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

About the Author: IEK Admin